NAŠI PROJEKTI

STIPENDIRANJE

Stipendijama Dobra želimo obezbijediti dugoročne stipendije kao podršku osnovnoškolskom, srednjoškolskom i univerzitetskom obrazovanju djece iz socijalno ugroženih i povratničkih porodica. Naš cilje je da se investiranjem u mlade borimo protiv siromaštva, odnosno da obrazovanjem potičemo razvoj socijalno ugroženih i povratničkih zajednica te time doprinesemo boljoj budućnosti naše zemlje.

Socijalna pomoć

Namjenskim akcijama podjele higijensko-prehrambenih paketa i obroka, donacijom ogrjeva, plaćanjem troškova režija i novčanim donacijama nastojimo da porodicama u stanju socijalne potrebe, starim i iznemoglim licima, samohranim majkama i očevima, kao i drugim socijalno-ugroženim kategorijama omogućimo osnove uslove za dostojanstven život čovjeka.

ODRŽIVI POVRATAK

Na principu ideje da osobe koje su povratnici na svojim ognjištima samostalnim radom privređuju i zavređuju za svoju egzistenciju i pristojan život svoje porodice, projekte održivog povratka realizujemo donacijama u vidu stoke, poljoprivredne mehanizacije i dobara, ali i otkupom proizvedenih proizvda, čime direktno podstičemo poduzetništvo i razvoj privrede u povratničkim mjestima.

OPREMANJE ŠKOLSKIH DVORANA I VRTIĆA

U saradnji s našim prijateljskim i partnerskim organizacijama, odgojno-obrazovnim ustanovama širom zemlje pomažemo u vidu opremanja objekata, donacije sportske opreme i rekvizita, školskog namještaja i drugih pomagala koji će pospješiti njihov svakodnevni rad.

POMOĆ U LIJEČENJU

Projekte pomoći u liječenju realizujemo u vidu ljekarskih pregleda povratničke populacije, donacije lijekova, uplata za tretmane liječenja, kako i pokretanjem namjenskih akcija u ovu svrhu.

SARADNJA S PRAVNIM LICIMA

Naše udruženje je u svome radu prepoznato i od strane pravnih subjekata koji kroz svoje djelovanje njeguju društveno odgovorni rad, a u nama pronalaze pouzdanog partnera za realizaciju humanih djela i društveno korisnih akcija.

KASICA DOBRA

U brojnim poslovnim objektima širom Bosne i Hercegovine moguće je pronaći kasice Dobra, koje omogućuju našim sugrađanima da doniraju svoje priloge za pomoć našim aktivnostima i tako nas podrže pri realizaciji brojnih humanitarnih projekata na putu ka ostvarenju željenih ciljeva.