O udruženju

Udruženje Dobro.ba osnovano je s ciljem da društveno odgovornim i humanitarnim radom, kontinuirano, na temelju najviših ljudskih vrijednosti i poštivanja istih, bude od koristi osobama socijalne i materijalne ugroženosti. Mladima nastojima da budemo podrška i oslonac na njihovom putu ka zacrtanim ciljeva, a pritom prateći trendove razvoja modernog društva.

Od neformalne Viber grupe, danas smo humanitarno udruženje koje uživa povjerenje brojnih građana, prijatelja i saradnika, a uz čiju pomoć implementiramo svoje projekte i aktivnosti na različitim projektima od društvenog značaja.

Prostor djelovanja

Prostor našeg djelovanja je država Bosna i Hercegovina, a s fokusom na pomoć ljudima u potrebi, održivom povratku i razvoju zajednica ljudi kojima je vlastiti dom prioritet, kao i rad od kojeg će svojim porodicama omogućiti pristojan život i egzistenciju.

Uzimajući u obzir važnost obrazovanja i činjenicu da obrazovanjem gradimo zdravo društvo i državu naši projekti podrazumijevaju i stipendiranje nadarenih učenika i studenata u potrebi. Osnivači udruženja, koji čine temelj Dobro.ba, zajedno s prijateljima udruženja žele biti od koristi drugima, cjelokupnoj društvenoj zajednici, te časnim i društveno odgovornim radom biti primjer razvoja Bosne i Hercegovine kroz humanitarni način djelovanja.