DOBRO.ba u Srebrenici nagradilo najbolje radove u povodu Dana nezavisnosti BiH

Udruženje DOBRO.ba tradicionalno državne praznike obilježava u Srebrenici, a tako je bilo i danas gdje su predstavnici našeg udruženja obilježili 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Nakon polaganja cvijeća na spomen-obilježju u Memorijalnom centru Potočari, te šetnje kroz grad i ove godine je u organizaciji udruženja Dobro.ba, a u saradnji sa udruženjem Djeca Srebrenice – Nove generacije, te MFS-EMMAUS kao domaćinom, organizovana priredba u izvedbi dječaka i djevojčica, učenika srebreničke osnovne škole.

Dobro.ba je i ove godine bio organizator nagradnog konkursa na temu „Nezavisna Bosna i Hercegovina“, u saradnji sa nastavnicima iz Oš „Srebrenica“, a na koji je pristiglo 118 literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola iz entiteta RS.

Osim činjenice da je nagrađeno 12 najboljih radova, po 3 najbolja likovna i literarna rada u dvije kategorije, od I do VI razreda, te, od VI do XI razreda, za sve učesnike na konkursa je pripremljeno malo iznenađenje, pa su tako svi oni dobili simboličnu novčanu nagradu i diplomu za učešće.

U kategoriji literarni radovi od VI do IX razreda prvo mjesto je osvojila Mirsada Omerović iz Potočara, a najbolji likovni rad je nacrtao Armin Memišević iz Zvornika. Kada je riječ o mlađoj konkurenciji, do VI razreda, Senid Zahirović iz Srebrenice je osvojio prvo mjesto za najbolji rad, a najbolji likovni rad je djelo Vedada Smajića iz Potočara.

Misli dobro, radi dobro, nadaj se dobru.

dobro_logo_wh
Misli dobro, radi dobro, nadaj se dobru!

Od neformalne Viber grupe, danas djelujemo kao udruženje građana koje svoje planirane aktivnosti realizuje uz veliku i neizostavnu pomoć dobrih, vrijednih, plemenitih i časnih ljudi.

Kontakt
Doniraj

Pozivom na broj 090 291 010 donirate 2KM za rad udruženja Dobro.ba

Za uplate u Bosni i Hercegovini
Intesa Sanpaolo Banka: 154-180-20123591-16

BBI Banka: 141-306-53201999-95

Za uplate iz inostranstva
Intesa Sanpaolo banka
IBAN: BA391541802012359116
SWIFT CODE: UPBKBA22

Za EU uplate
ING Bank
Račun: NL54INGB0007397044

Pratite nas

dobro.ba | © 2022 | Sva prava zadržana